Měření nesnášenlivosti potravin

               Jak zjistíme, že nějakou potravinu nesnášíme ? 

            K dispozici máme diagnostický test FOOD DETECTIVE, který vám během hodiny z kapky krve zjistí intoleranci až na 49 druhů různých potravin, jako je mléčná bílkovina, pšenice, žito, lepek, ořechy, vejce apod. Podle stupně zabarvení se zjistí i míra nesnášenlivosti.               Doporučuje se potraviny pak na 3 měsíce vyřadit z jídelníčku úplně a pak postupně  jednu po druhé do jídelníčku vracet, když zdravotní potíže odeznějí. Někdy tato ochranná doba pomůže a pacient se může postupně k  původnímu způsobu stravování vrátit, zejména u lehkých intolerancí. 
                  Ale v případě těžkých intolerancí je potřeba potraviny vyřadit po celý život a používat jiné alternativy.

                            viz článek o nesnášenlivosti potravin  a  náš eshop

Testované potraviny (59)

Obiloviny Pšenice, kukuřice, tvrdá pšenice, oves, rýže, žito, gluten (lepek)
Ořechy a luštěniny Mandle, para ořechy, kešu, kakaová zrna, arašídy, vlašské ořechy, Luštěniny (hrách, čočka, fazole), sója
Maso Hovězí, kuřecí, jehněčí, vepřové
Ryby Říční ryby (losos, pstruh), korýši (krevety, garnáty, kraby, humři, mušle), Tuňák, ryby s bílým masem (treska, treska skvrnitá, platýs)
Zelenina Brokolice, kapusta, mrkev, celer, okurka, pórek, paprika (červená, zelená, žlutá), brambory, rajčata
Ovoce Jablka, černý rybíz, grepfruity, meloun, ananas, olivy, pomeranče a citróny, jahody
Jiné Vejce (celá), kravské mléko, česnek, zázvor, houby, čaj, kvasnice




Vytvořeno pomocí Mozello - nejsnadnějšího nástroje na tworbu webů na světě.

 . Lékárna U sv.Mikuláše - přírodní internetová lékárna